Välkommen till Oasen

Oasen grundades för att finlandssvenska kvinnor skulle få träffas, umgås och låta sig inspireras av intressanta föredrag.  Verksamheten inleddes hösten 2006 och på våra månatliga träffar brukar det vanligen dyka upp 60-100 deltagare. 

 

Kvinnoenergi

På våra möten skapar vi en glad och livlig stämning. Om du behöver energi, kom med på mötet så går du därifrån småleende och glad. Om du har extra energi, är Oasens möte ett fint tillfälle att dela med dig av din kraft. 

Det är också ett utmärkt tillfälle att ta del av våra högklassiga föredrag, som ger oss nya tankar, synvinklar, idéer och helt ny kunskap.

Vi blir gärna fler. Om du tycker det låter intressant så kom med på ett möte och bli medlem. Vi önskar dig välkommen till Oasen! 

Vi ber deltagarna att ta hänsyn till dem som är doftkänsliga och undvika parfymer på mötet.

Följande träffar

Nu har vi besökt Österbotten och kör igång med höstens möten.

Vårt första möte blir sista onsdagen i september, den 28 kl.18.00

Den här gången får vi höra Sarah Wikner berätta om " Den talade svenskan i Helsingfors på 2010-talet- en samling sociala stilar"

Mera information och länken till anmälan hittar du nedan under kommande evenemang.

Observera att träffen denna gång ordnas på Handelsgillet, Kaserngatan 23.

 

Ett kulturevenemang har vi också på kommande; Vi har reserverat ett antal biljetter till pjäsen Själarnas ö på Svenska Teatern den 6.10. 

Närmare information hittar du nedan under evenemangen.

 

Om du behöver kontakta Oasen så skriv till adressen kontakt@oasen.fi

 

 

 

 

 

Nätverka     

Höstens mötesplatser ändras. Mera information följer senare men kontrollera var vi träffas senast då du anmäler dig till träffen.

 Mötet börjar kl. 18 och inleds med ett föredrag som räcker ca en timme. Efter frågor och allmän diskussion dukas något smått och gott fram till överkomligt pris. Kvällen fortsätter i glad samvaro och ger tillfälle att umgås med gamla vänner eller knyta nya kontakter.

Vi hoppas att du stannar och äter med oss så att vi även i fortsättningen har möjlighet att samlas utan att betala hyra för utrymmet.

Föreningen gör även kulturresor och går på kulturevenemang tillsammans. I vår slutna Facebook grupp för medlemmar kan man se fotografier från resor och möten mm.

Vår medlemsavgift är 20€ fr.om. år 2020

Oasen för dig

Vi vill erbjuda dig en möjlighet att komma på våra möten så som du är. Du kan antingen sitta i lugn och ro, diskutera med vänner och bekanta eller knyta nya bekantskaper. 

Samtalen kan vara vardagliga och lätta, eller om du så vill, kan man ibland föra lite djupare diskussioner. Vi vill ändå inte glömma glimten i ögat.

 

Evenemang

Torsdag
6.10
19:00

Oasen går på teater:

Själarnas Ö, på Svenska Teatern
Onsdag
26.10
18:00

Liselott Lindström, freelance journalist

och Afrikakännare "Varför är det viktigt att förstå vad som händer i Afrika när Europa brinner?"
Onsdag
30.11
18:00

Professor Maaret Castrén, direktör,

verksamhetschef för akuten på HUS " Samjour - vem skall vårdas där?"

Bli medlem

När du vill bli medlem, fyll då i dina kontaktuppgifter i formuläret här nedan. Du blir medlem då vi erhållit din medlemsavgift. Medlemsavgiften är 20 €. Den betalas till Oasens konto   Aktia FI19 4055 1020 2876 31. Kom ihåg att ange referensnumret 20161 annars registreras tyvärr inte din betalning. Skriv också ditt namn i meddelandefältet ifall din bank tillåter det, om inte och betalarens namn avviker från ditt, så skicka oss vänligen ett meddelande om detta till kontakt@oasen.fi

Medlemmar får vårt medlemsutskick "Palmbladet" med nyheter då det är aktuellt. Om din e-post adress ändras ber vi dig meddela din nya e-post adress till kontakt@oasen.fi

 

Skriv siffran 6 med bokstäver:

Styrelsen  

 

Ordförande Johanna Tötterman

Viceordförande Annika Åkerberg Sekreterare Erica Adlercreutz Skattmästare Marika Grönqvist
       
Ansvarig för sociala medier Kristina Westerholm Programansvarig Monica Pettersson Kommunikationsansvarig Ulrika Rinne Evenemangsansvarig Åsa von Knorring