Tanja von Knorring

22.02.2023 kl. 18.00 – 21.30

Tanja von Knorring, 63, är multiprofessionell och expert i mänskliga rättigheter och är en kvinna med transbakgrund. På sitt besök kommer hon att tala om "Mänskliga rättigheter och könsminoriteter i en föränderlig värld"

Tanja började arbetet inom mänskliga rättigheter redan 1992. Efter sin slutliga transition år 2017 har hon arbetat aktivt för de mänskliga rättigheternas implementering båda nationellt och internationellt, speciellt när det gäller könsminoriteter. 

För närvarande är hon ordförande för nationella organisationen Transfeminina rf, vice-förbundsordförande för riksorganisationen SETA rf   och nationella organisationen Regnbågsseniorer rf. Hon har fungerat som ordförande och t.f. verksamhetsledare för internationella organisationen TGEU Transgender Europe and Central-Asia åren 2019-20. I september 2019, när var hon medlem i Finlands delegation i Europeiska rådets höga konferens för regnbågsrättigheter, fick hon igenom som sitt personliga förslag en proposition om en Europeisk vägkarta för lagstiftningen gällande könstillhörighet som senare har utarbetats i Europa-parlamentet. Hon har varit länge aktiv i politik, är för närvarande riksdagskandidat i Birkaland för De Gröna. Hon har även många andra förtroendeuppgifter, såsom i olika styrgrupper vid THL, och var bland annat med i Social- och hälsovårdsministeriet arbetsgrupp som skrev den nya regeringspropositionen för könstillhörighetslagen.

Tanja blev utsedd år 2020 till Svenskfinlands årets regnbågsperson, och år 2019 till andra arvprinsessa i Miss Gay Finland-tävlingen. 

Hon arbetar även som timlärare vid Svenska Samskolan i Tammerfors, och har lite kvar av sin ursprungliga examenskarriär inom trakfikvetenskaperna som verksamhetsledare för den vetenskapliga föreningen i branschen. Hon studerade i tiderna vi Aalto Universitetet, Svenska Handelshögskolan i Vasa samt Cranfield University i Storbritannien.

 

Efter föredraget får vi avnjuta en god måltid, för 28€, som betalas på plats till restaurangen

OBS! Anmälan är stängd, anmälan öppnar 8.2.kl 20.00, kom ihåg att anmäla dig senast torsdag 16.2. kl.22.00, eventuella annulleringar helst även senast 16.2. Meddela oss också om eventulla matallergier och dyl.då du anmäler dig.

Du vet att din anmälan har gått fram när du i stället för anmälningsspalterna ser texten:

Din anmälan har mottagits! Du får bekräftelse per mail.

Kom ihåg att kontrollera ett du fått en bekräftelse till din e-post. Först då kan du vara säker att du fått en plats, om du har problem med anmälan kan du meddela oss via kontakt@oasen.fi

Märk att anmälan är bindande och att Oasen, beroende på restaurangen, kan vara tvungen att kräva betalning för överblivna matportioner.