FESTBOKEN presenteras av Anne Bergman

24.11.2021 kl. 18.00 – 21.30

Från ostron och kaviar till kålrot och skinka. Julmatens brokiga historia.

Lämpligt till lilla julstider får vi vet hur har den svenskspråkiga befolkningen i Finland firat årets festdagar och livets högtider från 1800-talet fram till i dag? Utöver de självklara högtiderna som jul, påsk och midsommar får vi veta mer om traditionerna kring Runebergsdagen, sjusovardagen, halloween och Svenska dagen. I bokens andra del behandlas de individuella livsfesterna från barnsängskalas och skolårets festligheter till bröllop, födelsekalas och traditioner vid livets slut. Anne Bergman och Carola Ekrem är experter på festseder i Svenskfinland och deras bok bygger på ett omfattande traditionsmaterial ur SLS arkiv. Boken utkom i februari 2020. Vi får besök av Anne Bergman.

Det är möjligt att köpa Festboken på mötet, pris 20€ endast med kontantbetalning ( 33,90 i bokhandeln). Om du är intresserad att köpa boken så skriv " jag vill köpa boken" i fältet övrigt så att Anne hämtar tillräckligt mängd böcker.

Meny: Skink och ostpaj, Quiche Lorraine, Waldorfsallad med fetaost

 

                         Pris: 20€

Anmälan har stängt. Anmälan öppnade 10.11.kl.20.00.

Din anmälan har gått vidare när du i stället för anmälningsspalterna ser texten: Din anmälan har mottagits! Du får bekräftelse per e-post.

Kom ihåg att kontrollera att du får en bekräftelse per e-post. Den kommer s.g.s. genast om anmälan har lyckats. Kontrollera även kampanj- och skräpposten. Om du är osäker kan du skicka oss ett meddelande till kontakt@oasen.fi