FESTBOKEN presenteras av Anne Bergman

24 November 2021 kl. 18.00–21.30

Från ostron och kaviar till kålrot och skinka. Julmatens brokiga historia.

Lämpligt till lilla julstider får vi vet hur har den svenskspråkiga befolkningen i Finland firat årets festdagar och livets högtider från 1800-talet fram till i dag? Utöver de självklara högtiderna som jul, påsk och midsommar får vi veta mer om traditionerna kring Runebergsdagen, sjusovardagen, halloween och Svenska dagen. I bokens andra del behandlas de individuella livsfesterna från barnsängskalas och skolårets festligheter till bröllop, födelsekalas och traditioner vid livets slut. Anne Bergman och Carola Ekrem är experter på festseder i Svenskfinland och deras bok bygger på ett omfattande traditionsmaterial ur SLS arkiv. Boken utkom i februari 2020. Vi får besök av Anne Bergman.

Det är möjligt att köpa Festboken på mötet, pris 20€ endast med kontantbetalning ( 33,90 i bokhandeln). Om du är intresserad att köpa boken så skriv " jag vill köpa boken" i fältet övrigt så att Anne hämtar tillräckligt mängd böcker.

Meny: Skink och ostpaj, Quiche Lorraine, Waldorfsallad med fetaost

 

                         Pris: 20€

Anmälan har stängt. Anmälan öppnade 10.11.kl.20.00.

Din anmälan har gått vidare när du i stället för anmälningsspalterna ser texten: Din anmälan har mottagits! Du får bekräftelse per e-post.

Kom ihåg att kontrollera att du får en bekräftelse per e-post. Den kommer s.g.s. genast om anmälan har lyckats. Kontrollera även kampanj- och skräpposten. Om du är osäker kan du skicka oss ett meddelande till kontakt@oasen.fi